Kino Klandestino #2

Adembenemende tweede editie 

Op vrijdagavond 18 juli 2014 gingen de hekken van de Groningse vestiging van Oosterhof Holman / Gruno Recycling eenmalig open voor een nieuwsgierig filmpubliek. Tussen enorme bergen gebroken beton en gerecycled asfalt bekeek men de Franse speelfilm A l’origine van Xavier Giannoli over de frauduleuze aannemer Philippe (François Cluzet) die een heel dorp voor zich weet te winnen door de aanleg van een snelweg te hervatten. 

De tropische temperatuur, de ondergaande zon en de omringende asfaltbergen maakten de tweede editie van Kino Klandestino een zeer fotogeniek evenement. Op de laatste dag voor de bouwvak was deze bijzondere Groningse Sahara eenmalig toegankelijk. 

Franse speelfilm A l’origine

Een oplichter (gespeeld door topacteur François Cluzet) ‘helpt’ de inwoners van een dorpje dat getroffen is door de economische crisis door zich voor te doen als aannemer. Op slinkse wijze weet hij de aanleg van een snelweg te hervatten, waardoor de werkgelegenheid stijgt en zijn aanzien onder de dorpelingen en de vrouwelijke burgemeester groeit. Maar hoelang houdt hij dit vol? Een spannende film, inclusief liefdesverhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten.  

Bedrijfsleider Jaap Klok 

Bedrijfsleider Jaap Klok van Oosterhof Holman/Gruno Recycling heette het publiek welkom en gaf voorafgaand aan de film een korte uitleg over de tonnen puin en grind waartussen de tijdelijke bioscoop was opgebouwd. Eerder die avond maakte Jaap Klok de lokatie bekend op youtube (zie filmpje hieronder). De film en de omgeving sloten perfect op elkaar aan.

Kino fotomoment

Lokatie Kino Klandestino #2

Fotohints Kino Klandestino #2

Verlaat de bekende weg en…

sluit je aan in de kijkersfile! Editie 2 wordt een frontale botsing tussen grootscheepse industrie en fijnzinnige cinema. Volg de geheimzinnige road to nowhere naar een goed geoliede en perfect geasfalteerde wereld die normaal alleen toegankelijk is voor zwaar transport en mega machinerie. Eenmalig gaan de poorten van deze verborgen Groningse sahara open voor nietige mensen zoals jij en ik. De perfecte eindbestemming op de laatste dag voor de bouwvak. 

#industrie #uithoek #groots #desolaat #asfalt #roadmovie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide